zaterdag 29 juni 2013

Bistro aan huis: oosterse zalm in 20 minuten


Voor wie weinig tijd heeft en toch iets spectaculairs op tafel wilt zetten! Morgen stap ik weer in het vliegtuig naar China en moeten we gaan knallen. Vandaag een gerecht geïnspireerd op de oosterse keuken. Dit is een -bijna- kant en klare maaltijd, aangekleed met een beetje creativiteit. Zo zeggen we dan: 'een beetje van Maggie en een beetje van jezelf!' Heerlijk, makkelijk en gezond.

Oosterse zalm met sushi

Ingredienten
- Zalmfilet
- Pakje kant en klare zeewier (AH)
- Pakje kant en klare sushi (AH)
- Bosuitjes
- Bakje sesamzaad
- Sojasaus 

(op afbeelding mix van normale sojasaus, zoete sojasaus en chili saus).

Bereiding
Start met de zalm. Stoom deze tot gekookt (ongeveer 15 minuten- ligt aan de grootte van de filet). Maak ondertussen de saus: start met de gewone sojasaus. Schenk in een schaaltje de gewenste hoeveelheid. Voeg vervolgens een beetje zoete sojasaus toe en de chili saus. Mix voorzichtig tot je de juiste smaak hebt bereikt. Juist is wat jij lekker vindt! Deze saus was geimproviseerd met sauzen uit onze kast. De saus kan scherp smaken, maar is heerlijk bij het gerecht. Snij ook vast je bosuitjes klein. Als de zalm klaar is kun je je bord al gaan opmaken! Leg de filet op je bord en schenk er een kleine hoeveelheid saus over. Leg bovenop de filet een pluk zeewier. Bestrooi met de bosuitjes rondom en zet de sushi in een mooie positie naast de filet. Besprenkel tenslotte met wat sesamzaadjes. 
Bron recept: Jo-anne's Loft
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten