maandag 5 augustus 2013

Voor ontbijt: engelse zoetigheid met scones, jam & cream



Deze dagen ben ik in Londen en mag een Engelse post natuurlijk niet ontbreken. We kennen veel Engelse klassiekers waaronder fish & chips, cupcakes en thee met melk. Het hoogtepunt is toch wel dat Engelse ontbijt. Ik besloot het er lekker van te nemen en een ontbijtje te doen in de stad met Sarah, mijn Engelse schoonzus. Hoewel de Engelsen verzot zijn bacon, eitjes en witte bonen in tomatensaus, word ik er nog niet zo blij van op de vroege ochtend. Nee, geef mij maar een lekkere scone met jam en room. Deze kleine broodjes, of meer cakejes, zijn een echte Engelse traktatie. heerlijk als ontbijt of voor bij de thee. Je eet ze met een grote dot jam en room. Ik ga ze snel een keer zelf maken en het recept met jullie delen, maar voor wie in de tussentijd alvast wil proeven: in veel supermarkten kant en klaar verkrijgbaar. De Engelse keten 'Marks & Spencer' verkoopt ze sowieso (met de echte room!) te vinden aan de Kalverstraat in Amsterdam.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten