zondag 19 oktober 2014

Genieten van het vroege herfst zonnetje met healthy quinoa salade!


Van de Loft naar de Deli! Startend met een heerlijke, healthy quinoa salade. We kunnen nog net lekker buiten zitten op ons dakterras in het vroege herfst zonnetje. Het recept komt van Rens Kroes -het zusje van- die pas haar nieuwe book 'Power Food' uitgebracht heeft. Leuke tip! Zie ook mijn eerdere post.

Quinoasalade

Ingredienten (ca. 4 personen)
- 180g quinoa
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 3/4 komkommer
- 200g cherry tomaatjes
- 1 avocado
- 4el olijven
- 1 lente uitje
- 1 kleine rode ui
- 150g feta blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 3el fijngehakte koriander
- Zout en zwarte peper
- 1 tl citroensap
- 1el olijfolie
- Handje rucola

Bereiding
Was de Quinoa en kook hem met ongeveer 300ml water en een bouillonblokje gaar en laat hem afkoelen. Snijd de komkommer, tomaatjes, avocado, olijven en uien in kleine stukjes, verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de koriander toe aan de quinoa. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met citroensap en olijfolie. Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste wat rucola toe. Je kunt de salade meteen opdienen of afgedekt in de koelkast bewaren voor later. Smakelijk!

Bron recept: Boek Power Food - Rens Kroes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten