zaterdag 8 november 2014

Super healthy & super delicious: Vega lasagna zonder pasta!


Eerder al schreef ik over het fijne nieuwe boek 'Power Food' van Rens Kroes. Dit keer probeerde ik de lasagna zonder pasta en zonder vlees! Het resultaat? Een onwijs lekkere lasagna die niet van 'echt' te onderscheiden is. Niet eerder at ik zo'n lekkere variant!

Lasagnette

Ingredienten (1 à 2 personen)
- 3/4 Courgette
- 1 Kleine rode ui
- 7 Champignons
- 2 Teentjes knoflook
- 1el kokosolie
- 350g -biologische- tomatenpuree
- 1 Ei
- 1tl Zeezout
- 1tl Zwarte peper
- 1tl Kerrie
- 1tl Kurkuma
- 65g Zachte geitenkaas
- Olijfolie om mee in te vetten
- 1 Tomaat
- Handjevol verse krulpeterselie (fijngehakt)

Nodig
- Gratineerschaal/Ovenschaal

Bereiding
Schaaf de courgette in lange plakken en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes en bak ze 3min. in de kokosolie. Voeg de tomatenpuree, het ei, zout, zwarte peper, de specerijen en een kleine lepel geitenkaas te en roer alles 5 min. goed door elkaar. Vet de ovenschaal in met olijfolie, snijd de tomaat in grote stukken en leg de eerste laag met courgette plakken in de schaal. Maak laagjes van achtereenvolgens een paar courgetteplakken, wat tomaat, de saus, en strooi er wat geitenkaas overheen. Ik had wat courgette over en heb deze in kleine ronde plakjes bovenop gelegd, besprenkeld met wat olijfolie. Laat de lasagne in ongeveer 15 min. gaar worden in de oven. Bestrooi voor het opdienen met wat peterselie. 

Bron: Boek, Powerfood van Rens Kroes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten