zondag 22 februari 2015

Raw Oreo koekjes, genieten zonder schuldgevoel!


Wie kent de beroemde Oreo koekjes nu niet? Heerlijk vind ik ze! Dit recept is een 'gezonde' variant van de originele Oreo. Gevonden in het boek 'Powerfood' van Rens Kroes, zoals jullie weten heb ik er al meer uit getest. De raw oreo smaakt niet als de originele, maar minstens zo lekker... Nou ja, bijna dan. In ieder geval snacken zonder schuldgevoel!


Raw Oreo koekjes

Ingrediënten koekjes:
50 g havermout
180 g amandelen 100 g dadels, pitten verwijderd 120 g rauwe cacao ½ tl kaneel 

Ingrediënten cashewroom:
130 g rauwe cashewnoten
2 tl water 1 tl vanille-extract, ongezoet 1 el gesmolten kokosolie snufje zout 1 el agavesiroop 

Nodig:
Blender


Bereiding (30 minuten. Voorbereiding 4 uur)
Week de cashewnoten 4 uur en de dadels ongeveer 15 min. in water. Voeg de ingrediënten voor de koekjes op volgorde beetje bij beetje toe aan de blender. Mix goed totdat alles helemaal fijn is. Haal het deeg uit de blender, leg het op bakpapier en rol het met een deegroller uit. Als het deeg wat te droog is, voeg dan wat kokosolie of water toe. Druk er met een vormpje of een dop kleine rondjes uit. Leg de koekjes op een bord en zet dit wanneer ze klaar zijn in de koelkast. Spoel de blender schoon, doe de ingrediënten voor de cashewroom erin en mix alles tot een romig geheel. Schep de room in een kommetje. Haal de koekjes uit de koelkast, schep met een theelepel wat cashewroom op een koekje en druk er een ander bovenop. Herhaal dit tot er geen koekjes meer over zijn.
 


Bron: Powerfood, Rens Kroes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten