zondag 8 februari 2015

Verantwoord & lekker: Quinoa met cherry tomaatjes, mozzerella & pesto.




Quinoa, een superzaadje! Het is een bron van eiwitten en de mineralen. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Deze week weer een lekker recept!

Quinoa met cherry tomaatjes, mozzerella & pesto

Ingredienten (3 personen)
- 150 gr Quinoa
- 300 gr Kalkoenschnitzel (in stukjes)
- 1 courgette (in stukjes)
- 200 gr cherry tomaatjes
- 1 tl bouillonpoeder
- Zakje rucola/jonge bladsla mix
- 1 potje (zelfgemaakte) pesto
- 1 bol mozzerella
- kokosvet

Bereiding 
Was de quinoa goed. Kook het vervolgens in 250ml water met 1 tl bouillonpoeder voor ongeveer 8 minuten (zie aanwijzing verpakking). Doe de deksel op het pannetje en laat de quinoa even staan. Bedek de borden alvast met wat sla. 

Bak de kalkoenstukjes in wat kokosvet. Voeg 1 in stukjes gesneden courgette toe en 200 gr gehalveerde cherry tomaatjes. Roer 1 potje pesto door het gerecht. Bak alles zachtjes gaar. Doe de quinoa er ook bij. Snij 1 bol mozzerella in stukjes en verdeel die over het eten. Doe er nog een beetje peper overheen en smakelijk maar!

Bron: 'De voedselzandloper' 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten