woensdag 4 maart 2015

Birthday time! Enjoy met deze lekkere Londen Lemon Drizzle Cupcakes



Birthday time! Cupcakes zijn de perfecte 'uitdeler'. Dit keer de traditionele Engelse 'lemon drizzle cake', verkleind tot hemelse cupcakes. 



Lemon drizzle cupcakes

Ingrediënten (12 cupcakes):
- 150 g ongezouten roomboter
- 150 g witte basterd suiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 citroenen
- 225 g poedersuiker
- 2 tl witte suiker

Nodig:
- Cupcake/muffin vorm
- Papieren cupcake bakjes


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de papieren bakjes in je cupcake vorm. Doe de suiker en de boter samen in een kom en mix tot een mooi, glad, romig geheel. Dit kan met een houten lepel of met een handmixer. Voeg een ei toe en mix tot het ei is opgelost. Doe dit ook met de andere twee eieren. Voeg vervolgens het meel en de bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Voeg de fijne rasp van de schil van één citroen (schoongeboend)  toe aan de mix en roer er door heen. 

Oven
Verdeel het deeg gelijkmatig over de cupcake vormpjes. De vormpjes niet helemaal vullen, ongeveer tot 2/3 van de bakjes. Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze zijn gerezen en iets 'goud' van kleur zijn geworden. Je kunt testen of ze gaar zijn door er een saté prikker (of iets vergelijkbaars) in te steken, komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar. 

'Drizzle' je cakes!
Doe ondertussen het sap van één halve citroen samen met twee tl suiker samen in een kommetje en roer tot de suiker is opgenomen. Als de cupcakes uit de oven komen kun je ze even laten staan (paar minuutjes) en prik je alvast gaatjes in de cupcakes. Dit kan bijvoorbeeld met een vork. Plaats je cupcakes op een afkoelrooster en giet je suiker/citroensap mix over de cupcakes. Nu ben je aan het 'drizzlen'!

Decoratie
Mix in een aparte kom de poedersuiker met twee el warm water tot een glad geheel.
Dit is je 'icing' en zorgt voor een mooie, witte suikerlaag aan de bovenkant van je cakes. Wil je hem enigszins doorzichtig (zie foto), doe het dan als de cakes nog iets warm zijn. Wil je de laag spierwit, wacht dan tot de cakes afgekoeld zijn. Je kunt ten slotte nog wat citroenrasp toevoegen ter decoratie.

Bron: Jo-anne's Deli




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten