maandag 9 maart 2015

Eenpansgerecht van zoete aardappel, broccoli, courgette en kalkoen



Ik ben dol op zoete aardappel! En op eenpansgerechten. Dit is een lekker gerecht voor doordeweeks én in het weekend. Hou er wel rekening mee dat de zoete aardappel even in de oven nodig heeft. Start hier dus mee. Simpel & lekker, de moeite waard!


Eenpansgerecht van zoete aardappel, broccoli, courgette en kalkoen

Ingrediënten (2 personen)
- 1 grote zoete aardappel
- 1/2 courgette
- 1 kleine broccoli (ik gebruikte 3/4 van een broccoli)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1el sojasaus
- 1el sesamolie (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Ca. 280/300g Kalkoenfilet 
- Olijfolie 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel, snij in de lengte in partjes en leg op en met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie (ca 2 el) en bestrooi eventueel met wat zout. Plaats in de oven voor ongeveer 30 tot 45 minuten. Hussel tussendoor even door elkaar. 

Snij ondertussen je broccoli (gewassen) in roosjes en kook ongeveer 5 minuten. Snij de ui fijn, doe in een pan met hete olijfolie en fruit een paar minuten. Snij de courgette (gewassen) in partjes en voeg toe aan de ui. Snij de knoflook partjes heel fijn (of gebruik een knoflookpers) en doe ook in de pan. De broccoli kan er inmiddels ook bij worden gedaan. Snij de kalkoen filet in kleine stukjes, maak wat ruimte in je pan en voeg ook toe. Bak tot gaar. Tenslotte kun je het op smaak brengen met wat zout, peper, sojasaus en eventueel sesam olie. Serveer samen met de zoete aardappel.

Bron: Jo-anne's Deli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten