maandag 23 maart 2015

Guilty pleasure: Chocolade kokos makronen gevuld met een vanille buttercream


Dit is overheerlijk.  Kokos, chocolade en een vanille crème, een gevaarlijk lekkere combi. Super makkelijk te maken, groots resultaat. 

Gevulde kokosmakronen

































Ingrediënten

Kokosmakronen
- 250 g suiker
- 250 g kokosrasp
- 3 eieren
- 1 eidooier

Vulling
- 120 g zachte roomboter
- 220 g poedersuiker
- 1  vanillestokje
- 2 tl melk

Chocoladelaag
- 300 g pure chocolade

Nodig
- Bakpapier
- Kleine Ijsknijper (of lepel)
Bereiding

Kokosmakronen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en eidooier. Schep met de ijsknijper bollen van het beslag en leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Door een ijsknijper te gebruiken weet je dat alle koekjes dezelfde grote krijgen. Je kunt het eventueel ook afwegen. Druk de bollen een beetje plat, zodat je ronde schijven krijgt. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de kokosmakronen afkoelen.

Vulling
Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk (beetje bij beetje) door de boter. Zorg dat je koekjes afgekoeld zijn (anders smelt de botercrème) en pak ze erbij. Strijk een beetje vulling op de onderkant van een koekje en druk er een ander koekje tegenaan. Laat de koekjes circa 10 minuten koud worden in de vriezer.

Chocolade tableren
Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Snij de overgebleven chocolade in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de gesmolten chocolade en roer tot ze ook gesmolten zijn. Op deze manier komt het geheel op een goede temperatuur. Doop de koekjes voor de helft in de de chocolade. Laat uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet direct op een bord, de chocolade zal er aan vast blijven plakken.

Tip: Mijn koeken waren best groot en machtig (en overheerlijk!). Ze komen natuurlijk op elkaar. Een kleine ijsknijper is dus aan de raden. en anders gewoon de koekjes iets kleiner maken met de hand.

Bron: Rudolph's Bakery



Geen opmerkingen:

Een reactie posten