woensdag 17 december 2014

Een eitje pocheren is zo moeilijk nog niet!



Altijd gedacht dat een eitje pocheren gedoe is? Dat behoort nu tot het verleden! In een paar simpele stappen heb jij nu je eigen gepocheerde eitje. Kan niet mislukken!

Ei pocheren in folie

Nodig
- Aantal gewenste eieren
- Kopje of kommetje
- Plastic folie
- Neutrale olie (olijfolie = prima)

Bereiding
Zet een ruim pannetje water op het vuur en breng tegen de kook aan. Pak een kopje. Leg hier een ruim stuk plastic folie overheen en vorm een holletje in de ronding. Vet dit gedeelte in met wat olie. Tik nu je eitje open in het kopje. Zorg dat de dooier heel blijft. Pak de punten van het plastic folie en knijp samen tot een buideltje. Knoop vast of maak vast met zo'n sluit klipje voor een broodzakje. Zet het buideltje rechtop in je pan en laat een paar minuten zachtjes bubbelen. Het water kookt misschien iets... net wel, net niet. Zachtjes in ieder geval. Na 5 minuten in je eitje klaar. Pak het buideltje uit het water en zet even in een kopje ijswater om af te koelen. Maak je buideltje open et voila! Je gepocheerde eitje is klaar!

Bron: Jo-anne's Deli

2 opmerkingen:

  1. Klinkt makkelijk. Smelt het plastic dan niet? Ik doe nu nog de truc met de soeplepel en een draaikolk maken, maar blijf het een lastige vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee! Alleen zorgen dat de plastic 'tuutjes' niet tegen de zijkant van de pan aanvallen ;) (eventueel vasthouden) succes!

    BeantwoordenVerwijderen