woensdag 17 december 2014

Snel gebakken: Kokosmakronen (gedipt in donkere chocolade!)


Lekker deze kokos koeken! En makkelijk...je maakt er meerdere tegelijk en dipt ze voor net dat beetje extra effect in donkere chocolade. Nommm!

Kokos koeken

Ingrediënten (ongeveer 12 stuks)
- 250g suiker
- 250g kokosrasp
- 4 eiwitten
- 2 repen pure chocolade

Nodig
- Bakplaat

Bereiding koeken
Zet alvast een ovenplaat neer met bakpapier. Warm de oven voor op 170 graden.
Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer stijf, op de hoogste stand.Voeg hierna de suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Mix het kort op de laagste stand tot de suiker en het eiwit goed gemengd zijn. Schep de geraspte kokos met een grote pollepel in kleine hoeveelheden door het beslag heen.
Wanneer het beslag goed gemengd is pak je twee lepels en vorm je met deze lepels mooie bollen op de bakplaat. Deze kun je zo groot maken als je wilt. Zet de bakplaat in de oven en laat ze in ongeveer 20 à 25 minuten lichtbruin bakken op 170 graden. Laat de koekjes eerst even afkoelen als je ze uit de oven haalt, anders breken ze gemakkelijk. 


Choco dippen
Smelt de twee repen chocolade au bain marie. Dip hier de bdem van je koeken in en laat afkoelen. Enjoy!

Tip: Het overgebleven eigeel kun je altijd nog voor andere gerechten gebruiken. Zo kun je een lekkere mayonaise maken of croissants/broodjes voor in de oven ermee besmeren.


Bron: Familie recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten