donderdag 11 december 2014

Goodmorning! Met een creamy smoothie van avocado, yoghurt & banaan


Donkere ochtenden, donkere avonden, collega's met een rode neus en dikke truien - het is weer winter. We kunnen dus wel een energie boost gebruiken! Groene smoothies helpen je om je dag goed te starten. Deze smoothie is een beetje groen, maar vooral lekker romig door toevoeging van yoghurt, banaan en avocado. Voeg chia zaden toe voor net dat beetje extra goodness. Chia zaden bevatten vezels, omega-3, mineralen en proteïnen. Ze zijn zelfs één van de rijkste bronnen voor plantaardige omega-3. De zaden hebben een compleet neutrale smaak waardoor ze geschikt zijn om overal in te doen, je smoothie maar bijvoorbeeld ook door een lekkere salade.


Creamy smoothie van avocado, yoghurt & banaan

Ingrediënten (2 volle glazen als op foto)
- 1 banaan in stukjes
- 1/2 pakje bevroren mango stukjes
- 1 rijpe avocado 
- 300ml yoghurt
- 150ml melk

Optioneel
- 1 1/2 el geweekte chia zaden

Nodig
- Blender

Bereiding
In principe gewoon alles mixen!
Zie onderstaand een uitgebreidere beschrijving.

Indien je de chia zaden wilt gebruiken: start hiermee en laat ze in een apart kopje even weken in een beetje water (ongeveer 10min). De zaden nemen veel water op en zullen een gel vormen.

Doe de mango stukjes samen met de melk in de blender. Mix. Voeg de yoghurt toe, mix tot ook deze is opgenomen. Voeg de banaan in stukjes toe en ook de avocado. Mix weer tot het een mooi geheel is. Voeg eventueel je chia gel toe en mix nog even door je smoothie. Klaar! 

Tip: Indien je de smoothie te dik vindt (of te dun) kun je een beetje 'spelen' met de melk/yoghurt verhouding!

Bron: Jo-anne's Deli


Geen opmerkingen:

Een reactie posten