woensdag 20 februari 2013

Farfalle met chorizo, kip en een champignonroomsaus


Dit is een favoriet. Een heerlijke pasta die ook nog eens makkelijk te bereiden is. De chorizo geeft net dát wat hem zo aanstekelijk maakt. Serveer er een frisse groene salade en klaar is kees. Klik verder voor het recept!

Farfalle met chorizo, kip en een champignonroomsaus

Ingrediënten (2 pers)
Bereiding: ongeveer 30min

- Farfalle (of een andere pasta)
- 125g chorizo 
- 200g kipfilet 
- 250g chamignons
- 200 ml crème fraiche 
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel peterselie (vers of gedroogd)
- 1 glas witte wijn
- Peper en zout 
- Stukje boter (+/- 15g)
- Scheut olijfolie
- 1 ui

Benodigdheden
- 2x diepere koekepan/sauspan
- Houten spatel
- Snijplank


Bereiding

Zet een pannetje water op voor de pasta.

Kip & chorizo
Snij de kip en de chorizo in kleine stukjes. Voor de chorizo kun je plakjes snijden en elk plakje verdelen in 4 stukjes. Bak de kip in een koekepan met een scheutje olijfolie. Bak even aan (hoog vuur) en laat daarna in ongeveer 15 minuten gaar worden op laag vuur. De laatste drie minuten kun je de chorizo toevoegen. Geen extra olie nodig, er zal voldoende vocht van de chorizo afkomen. Vind je dit teveel vocht dan kun je het er iets uitscheppen.

Laat ondertussen je pasta koken met een scheutje olijfolie en ga aan de slag met je saus. 

Saus
Maak je champignons schoon en snij in plakjes. Snipper je ui (klein) en snij je knoflook net zo klein. Snij je kruiden fijn (of zet je gedroogde klaar). Smelt de boter in een pan samen met de olijfolie. Bak de champignon plakjes onder voortdurend doorroeren een beetje bruin. Zodra ze bruin zijn, kun je de ui toevoegen. Blijf goed doorroeren totdat de ui binnen een paar minuutjes glazig is. Na 5 minuten kun je het glas wijn toevoegen (of glas water). Voeg daarna de knoflook toe. Roer dit een minuutje door en voeg je peterselie toe. Breng op smaak met water peper, zout is niet nodig vanwege chorizo. Zet je vuur uit. Ten slotte maken we de saus romig: voeg de créme fraiche toe en verdeel deze goed. Roer om en laat smelten. Zie daar, een heerlijke chamignonroomsaus. 

Je kunt er nu voor kiezen om de saus te mixen met je stukjes kip en chorizo (saus compleet), of om apart op te scheppen (zoals op foto). Strooi er tenslotte nog wat peterselie over ter decoratie. Eetsmakelijk!

Tip: Serveer er een lekkere groene salade bij!

Bron: Jo-anne's Loft
Bron basis van saus: hoedoe.nl 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten