zaterdag 23 februari 2013

Koude pastasalade met chorizo en avocado


Mijn vorige recept al uitgeprobeerd? Tip: kook een beetje meer pasta en maak het jezelf makkelijk met een très lekkere én gezonde lunch voor de volgende dag!

Koude pastasalade met chorizo en avocado
Wist je dat avocado ontzettend goed voor je is? Het wordt ook wel 'superfood' genoemd. Het is een natuurlijk product en bevat onwijs veel vitaminen & mineralen. Daarnaast beschikt het ook nog eens over vezels en gezonde vetten die goed zijn voor de spijsvertering, hart en bloedvaten. Lekker in salade of om guacamole van te maken!

Ingrediënten
- Pasta
- Rucola melange
- Komkommer plakjes
- 1 Tomaat 
- 1 rijpe avocado
- Chorizo plakjes 
- Beetje mayonaise
- 1 ei

Leg een handjevol koude pasta op je bord. Deze pasta heb je van te voren al gekookt en in de koelkast af laten koelen. Leg er een handje rucola mix naast (of ander blad). Leg er stukjes komkommer en tomaat op (naar gewenste hoeveelheid). Snij een avocado doormidden en verwijder de pit. Schep/snij de avocado uit zijn schil en leg ook deze op de salade. Strooi een beetje peper en zout over de avocado om hem pit te geven. Vervolgens kun je de salade aanvullen met wat stukjes chorizo en mayonaise. Leg er ten slotte nog een gekookt eitje naast (kan ook zonder). Eetsmakelijk!

Bron: Jo-anne's Loft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten