maandag 25 maart 2013

Paastip: sinaasappel bananencake

 
Deze cake is makkelijk te maken en lekker op tafel met pasen! Ik had 2 overrijpe bananen en een sinaasappel, even later deze cake! Niet weggooien dus die bruine bananen (zie ook recept bananenbrood). Aanrader!

Sinaasappel bananencake

Ingrediënten

- 1/2 tl zout 
- 2 eieren
- 120g roomboter
- 330g zelfrijzend bakmeel
- 220g witte basterd suiker
- 2 overrijpe bananen geprakt
- Sap van 1/2 sinaasappel

- Cakeblik

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden, Mix de boter, suiker en zout met elkaar in een kom. Klop hier de eieren doorheen en mix even door. Voeg de geprakte bananen toe en het sap van een halve sinaasappel (je hoeft hem niet eens helemaal uit te persen, gewoon het meeste eruit). Mix ten slotte je bakmeel mee en je mengsel is klaar. Giet in een ingevette bakvorm en bak af in 60 minuten. Laat afkoelen en serveer met een lekkere dot slagroom. 

Bron recept: Jo-anne's Loft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten