vrijdag 1 maart 2013

Superfood: een pan goed gevulde groente-tomaten soep




Winterdip? Nu niet meer! Wat een feestje, Ik hou van kleur, het liefst zoveel mogelijk. Deze soep serveert leuk en zit daarnaast bomvol 'goeds' voor je. Het is haast onwerkelijk dat dit zo uit de natuur komt, kijk eens naar dat patroon van de rode kool! Bak er een lekker stokbroodje bij en smullen maar. Klik verder voor het recept.

Superfood: een pan goed gevulde groente-tomaten soep 

Ingrediënten (4pers)
- 1 ui
- Scheut olijfolie
- 100g champignons'
- 100g shiitake champignons 
  (Goed voor je! Eventueel meer gewone champignons kan ook)
- 5 wortels
- 5 tomaten
- 1 klein blikje tomaten puree (68g)
- 1 liter groentebouillon 
- 1/3 rode kool 
- 1/2 bloemkool
- 5 radijsjes 
- Handvol erwten (of een paar kappertjes)
- 1 el sojasaus
 
Tip! Mochten dit te veel verschillende ingrediënten voor je zijn, kun je natuurlijk minderen en de ingrediënten kiezen die jij het lekkerst vindt (of een zak gemixte soepgroenten kopen). Ik ben mijn koelkast ingedoken en heb een aantal groenten opgemaakt die ik nog had liggen. 
 
Benodigdheden
- Soeppan
- Spatel
- Scherp mes
- Snijplank

Bereiding (+/- 45 minuten)
Was de wortels en snij ze in kleine stukjes. Maak je -shiitake- champignons ook schoon en snij ook deze in kleine schijfjes of blokjes. Snipper een ui. Verhit een soeppan met een scheut olijfolie. Voeg de ui toe en fruit deze een minuutje. Voeg nu de champignons toe en bak deze voor ongeveer 3 minuten.  Voeg nu de worteltjes toe en een bodempje water, net genoeg zodat ze kunnen pruttelen. Laat het water zachtjes koken. Was je tomaten en snij ze in kleine blokjes. Voeg ook deze toe aan de pruttelende pan. Kook ondertussen in een tweede pan een liter water - maak er bouillon van door er een blokje groentebouillon aan toe te voegen, of een lepel bouillon poeder; het ligt eraan welke variant je hebt gekocht (zie verpakking). Snij ondertussen je rode kool. 1 keer doormidden en vanaf daar snij je je kool zoals een grote ui. Voeg de stukjes rode kool toe aan je soeppan. Voeg een beetje bouillon toe. Laat het verder pruttelen. Voeg nu je blikje tomatenpuree toe en roer goed door. Nu kun je eventueel wat bloemkool roosjes en radijsjes klein snijden en toevoegen. Je kunt nu ook een handje vol erwten toevoegen indien gewenst. Schep meer bouillon over van je tweede pan naar je soeppan en zie hoe je soep een soep wordt. Je kunt op deze manier zelf je dikte bepalen. Voeg een eetlepel sojasaus toe en roer. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Et voilà, smakelijk!
 
Bij deze soep zijn er ten slotte een paar kappertjes over heen gelegd ter decoratie, maar de smaak is misschien te aanwezig als je geen goede kappertjes koopt (daarom kun je wellicht tegelijk met de bloemkool roosjes ook een handje erwten toevoegen voor een beetje groen -zoals reeds beschreven).
 
Bron: Jo-anne's Loft











Geen opmerkingen:

Een reactie posten