donderdag 21 maart 2013

Vegetarische lasagna met mozzerella, aubergine & courgette

 
Voor wie eens een lekkere variant op de traditionele lasagna wil uitproberen, is deze vegetarische lasagna een aanrader. Makkelijk gemaakt, heerlijk op tafel met een frisse salade.

Vegetarische lasagna met mozzerella, aubergine & courgette

Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 bollen mozzerella
- 1 pakje lasagna bladen
- 1 blik tomatenstukjes ('diced tomato' -Euroshopper)
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 zakje geraspte kaas
- Scheut olijfolie
- 1el basilicum
- Peper/zout

- Ovenschaal

Bereiding
30 minuten bereiden, 40 minuten oven

Voorbereiding
Was je aubergine en snij in plakken. Leg de plakken even op wat keukenrol op je aanrecht, of op een bord. Strooi er wat zout over en laat even staan. Het overtollig vocht van de aubergine komt dan aan het oppervlak.Was en snij onertussen je courgette in plakken. Zet even apart.

Saus
Snipper je ui en snij je knoflookteentjes in kleine stukjes. Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje en fruit je ui samen met de knoflook. Voeg nu de tomatenstukjes toe warm op onder regelmatig roeren. Voeg je basilicum toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Laat je saus op laag vuur staan. Des te langer, des te smakelijker. Tip: Voeg een scheutje aceto balsamico azijn toe.

Bakken
Spoel je plakken aubergine af en dep droog. Bak de plakken courgette en aubergine met een beetje olijfolie totdat ze beginnen te verkleuren. Misschien moet je ze in tweeën bakken. Snij je mozzerella vast klein (in plakken of stukjes) en verwarm je oven voor op 200 graden.

Ovenschaal vullen
Schep de helft van je saus op de bodem van je ovenschaal. Leg er vervolgens een laag lasagna bladen op. leg hier vervolgens de helft van je courgette en aubergine plakken op.
Verspreid nu ook de helft van je mozzerella over de groenten. Je kunt dit proces nogmaals herhalen. Je zult van alles dus 2 lagen hebben. Maak af met een laag geraspte kaas.

In de oven
Je lasagna is klaar voor de oven! Het verschilt per soort lasagna bladen hoe lang de lasagna moet bakken. Kijk even op de verpakking. Meestal 40 minuten, verse lasagna vaak korter: 25-30 minuten. Als de kaas mooi goud/bruin kleurt, dan is de lasagna vaak zo goed als klaar!

Bron recept: Jo-anne's Loft












1 opmerking: