donderdag 14 maart 2013

Verjaardagskoekjes




Koekjes! O zo simpel en o zo lekker. Maak ze voor je moeders verjaardag (zoals ik deed), voor Moederdag (leuke tip!) , voor je zus, vrienden, kids of zomaar omdat je er zelf gewoon reuze blij van wordt. Klik verder voor het recept.

Zandkoekjes met marsepijn 

Ingrediënten
- 1 ei
- 100g suiker
- 125g boter op kamertemperatuur
- 250g bloem
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 pakje marsepijn
- Poedersuiker om over de koekjes te strooien

Benodigdheden
- Uitsteekvormpjes (of een glas)
- Deegroller
- Kom
- Mixer

Mix je ingrediënten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en bedek deze met een laag bakpapier (bakplaat invetten kan ook). Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, het ei en de boter in een kom. kneed dit goed door elkaar, of met de mixer of met je handen. 

Rol je deeg uit
Bestuif je schone werkblad met wat bloem (zodat je deeg er straks niet aan vast gaat plakken). Rol het deeg nu uit op je aanrecht tot ongeveer 1 cm dik. Gebruik hiervoor bij voorkeur de deegroller. Bestuif de deegroller ook met wat bloem, anders plakt je deeg hier weer aan vast!

Steek je koekjes uit en bak ze af
Steek je koekjes uit het deeg door er een vormpje in te drukken. Dit kan elk vormpje zijn dat je wenst. Er zijn veel leuke verkrijgbaar! Je kunt ook gewoon een glas ondersteboven keren en hier koekjes mee uit drukken. Leg je koekjes op de bakplaat. Van je resten kun je opnieuw een bol maken en uitrollen, net zolang tot je door je deeg heen bent. Doe de bakplaat nu in de oven en bak voor ongeveer 15 minuten goudbruin. 

Versier ze en smullen maar!
Haal je koekjes eruit en laat 1/2 afkoelen. je kunt ze nu decoreren. Ik heb ter versiering gekozen voor marsepein in dezelfde vorm als mijn koekjes, maar dan 1 maatje kleiner. Je kunt de marsepein net als je deeg uitrollen en uitsteken. Je kunt ook speciale tubetjes kopen (Dr. Oetker) waarmee je kunt schrijven op je baksels. Ik heb hier het hartje mee gemaakt. Bestrooi ten slotte met wat poedersuiker voor een feestelijk effect. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Bron recept basis: hoedoe.nl 



1 opmerking: