woensdag 22 mei 2013

Grow your own! Tuinieren vanaf het balkon.




Zon en regen, de perfecte combinatie voor een bloeiende tuin! In het voorjaar stap ik altijd weer vol enthousiasme naar buiten op zoek naar de eerste knoppen. Hoewel wij geen tuin bij de hand hebben, hebben we wel een ruim dakterras waar we veel mee kunnen. Ons terras lijkt de winter te hebben overleefd en de eerste groene blaadjes zijn weer te zien! De hortensia komt op, maar ook de munt en bieslook komen weer tevoorschijn. Niet alles heeft het overleefd, maar dat is dan ook weer een goede reden om aan de slag te gaan. Het voorjaar is dé tijd om te zaaien!

We hebben een klein 'groenhuis' staan die nu vol staat met nieuwe potjes. Tomaatjes, tuinbonen, basilicum...In april hebben we al e.e.a. gezaaid en dat is nu zichtbaar! De maand mei is perfect om je moestuin aan te vullen met dát wat nog ontbreekt. Vanaf midden mei kun je eigenlijk het meeste zaaien, voor die tijd is het soms nog te koud. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar niet al te vroeg was, wat een koud en ongezellig weer hebben we gehad. Des te meer reden om snel een keertje bij het tuincentrum langs te gaan en je tuin weer op te fleuren! 

Afgelopen zondag kwam het zonnetje er dan eindelijk even door. Nu maar duimen voor meer van zulke dagen! Kijk tussen de boeken uit mijn eerdere ´Moederdag post´ voor leuke exemplaren met tips voor de moestuin! Thuis bij Jamie, Het groenten paradijs...genoeg inspiratie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten