vrijdag 31 mei 2013

With love: potje tomaten pesto


Zelf pesto maken. Waarom ik dit niet vaker doe is mij een raadsel. Het is zo makkelijk en veel lekkerder dan uit de winkel! Op de foto een tomaten pesto, of een tapenade hoe je het ook zou kunnen noemen. Een heerlijke combinatie van zongedroogde tomaatjes, basilicum, knoflook en oud amsterdam. Perfect bij een toastje op de zondagmiddag. Eenmaal gemaakt, kun je er -mits in de koelkast bewaard- drie weken van smullen. Verpakt in een weckpot is het ook nog eens een origineel cadeautje. Bind er een strik of een touwtje omheen en geef je pesto een label. Succes gegarandeerd!



 Potje tomaten pesto
Ingrediënten (voor ongeveer 150ml)
- 150g Zongedroogde tomaatjes in olie
- Bosje verse basilicum
- 100ml olijfolie
- 30g geschaafde amandelen
- 20g geraspe kaas 'oud Amsterdam' (of lekkere verse parmezaan!)
- 3 kleine tenen knoflook
Bereiding
Laat de tomaten uitlekken in een zeef. Pel de knoflook en pers fijn in een knoflookpers. Spoel het basilicum af en dep het droog. Haal de blaadjes van de takjes af. Pureer de tomaten, amandelen en basilicumblaadjes en doe ze in een schaaltje. Meng de knoflook, kaas en olijfolie erdoor en kruid eventueel met zout en peper (vind ik niet eens nodig!). 

Bron recept: Variatie op recept van het boekje 'Pesto, chutneys, dressings, dips & co.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten