dinsdag 7 mei 2013

Zondag moederdag! 9x kookboeken om blij van te worden

Het is weer bijna moederdag! Die ene keer in het jaar dat je je moeder echts eens even lekker kunt verwennen. Maak een gezellig ontbijtje op bed met een glas verse jus d'orange en een warm croissantje. Natuurlijk is het leuk om haar net even extra te verrassen en waarom dan niet met één van bovenstaande boeken? Welke moeder houdt er nu niet van koken? Mijn moeder verslijt kookboeken, valt er mee in slaap. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet, neem een kijkje!


CHIPS
Een klein maar fijn boekje! Vol met de meest verrassende recepten voor huisgemaakte chips. Lekker snacken voor elk moment. Maar ook 'gezond' snacken, zo wordt er uitgelegd hoe je je eigen groentechips kunt maken! (€ 9.95)

Delicious. Hét bakboek
132 beste zoetrecepten uit zes jaar delicious. Van plaatcake en cakejes tot koekjes. En van crème-bruléetaartjes tot scones en van baklava tot charlotte met peren. Voor verjaardag, jubileum, feestdag, of zomaar om een regenachtige maandag op te vrolijken. (€ 17.95)

Happinez good food
Good food is het tweede kookboek van Happinez. Het bevat een ruime selectie vegetarische najaarsrecepten waarin seizoensgroenten, de hoofdrol spelen. Gezond, informatief, voedzaam, origineel en overheerlijk (€ 19.95)

Het groenten paradijs
Hemelse, Hollandse groenten. Een jaar lang koken uit de moestuin. Rabarbercrumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. (€ 19.95)

Rijntjes keukengeheimen
Een boek gebasseerd op een kookschrift van keukenmeid Rijntje Biljardt uit 1840. Zij kookte voor o.a. koning Willem 1 en kroonprinses Anna Paulowna. Toegankelijke recepten met een koninklijk tintje. (€ 29.95)

Jerusalem
Na het populaire, vegetarische kookboek 'Plenty' komt chef Yotam Ottolenghi nu met 'Jersusalem'. Hij schreef het boek samen met Sami Tamimi, op zoek naar de keuken van het land. Wat blijkt: met alle verschillende achtergronden van de inwoners van Jeruzalem vinden we in de keuken één grote, verrassende mix aan smaken. Vergezeld met mooie platen is dit boek een must have op je keukenplank. En die van je moeder. (29.95)

Thuis bij Jamie
In thuis bij Jamie kun je en kijkje nemen bij Jamie in de keuken in zijn huis in Essex. Het boek zit vol met lekkere recepten en daarnaast tips voor o.a. het onderhouden van een eigen moestuin. Ook leert hij hoe je zelf je eigen pizza oven kun maken! (€ 34.95)

Home Made
Hoe maak je kaas met gewone dingen die je zeker in huis hebt? Hoe bouw je in twee minuten een rookoven van aluminiumfolie? En hoe maak je thuis ijs zonder een ijsmachine? Home made draait helemaal om zelf maken.Leuk! (€ 34.95)

De zomer van de zilveren lepel
Vier nu de zomer met 400 recepten uit 'De zomer van de zilveren lepel'. Bbq? Picknick?  Waan je in Italiaanse sferen en vind lekkere recepten voor elk moment! Met gebruik van het lekkerste fruit en de beste groenten van het seizoen. (€ 35.00)

Voor verkoopkanaal: zie bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten