zaterdag 6 april 2013

Lekker en homemade: blauwe bessen koekjes met witte chocolade




Genoeg van zandkoekjes? Deze koekjes zijn bijna net zo simpel, maar eigenlijk veel leuker! Blauwe bessen werken altijd erg goed in baksels. Voeg stukjes witte chocolade toe en  verras je visite met deze fijne variant.

Blauwe bessen koekjes met witte chocolade

Ingrediënten
- 1 ei
- 2 repen witte chocolade in stukjes
- 100g boter
- 150g witte basterdsuiker
- 200g bloem
- 150g blauwe bessen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak je chocolade in kleine stukjes. Voeg de boter en suiker samen in een kom en mix. Voeg vervolgens je ei toe en klop luchtig door. Voeg nu geleidelijk je bloem toe. Spatel tenslotte de chocolade en bessen door het beslag. Tip: Je kunt een paar bessen even apart houden, deze kun je later ter decoratie gebruiken. 
Verdeel je beslag in kleine 'hoopjes' op een met bakpapier beklede bakplaat. druk ze een beetje aan zodat je platte ronde vormpjes hebt. Bak nu af in ongeveer 20 minuten. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen. Serveer op een schaal met een beetje poedersuiker en wat verse bessen. Staat gezellig!






1 opmerking: