zaterdag 27 april 2013

Zomerse salade met geroosterde wortel, zachte geitenkaas en frisse granaatappelpitjes


Het zonnetje schijnt weer! Tijd voor een goed glas rosé, voor aardbeien, lekkere ijsjes en zomerse salades! Deze salade is mijn nieuwe favoriet. Wat werken de wortels, maar ook vooral de geitenkaas en de granaatappelpitjes goed samen. Frisse smaken, mooie kleurtjes en eenvoudig te bereiden. Lekker met een stokbroodje! 

Zomerse salade met geroosterde wortel, zachte geitenkaas en frisse granaatappelpitjes

Ingrediënten
- 750g wortels (geschrapt en in grove stukken)
- 2 el olijfolie
- 2 tl komijnzaad (goed weg te laten)
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 1 blik kikkererwten à 400 gram
- Enkele takjes oregano of munt (basilicum kan ook!)
- 75g granaatappelpitten
- 100g zachte geitenkaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng in een kom de stukken wortel samen met 1el olijfolie, het komijnzaad, zout en peper. rasp boven de kom met een fijne rasp de schil van de sinaasappel en meng het erdoor. Verdeel de wortels over een groot bakblik en rooster ze in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Meng de kikkererwten door de wortels en doe alles in een grote schaal. Sprenkel er de rest van de olijfolie over. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en schenk het sap over de wortels. Meng er de kruiden en granaatappelpitten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Verkruimel de geitenkaas erover. Tip: Lekker om te serveren met een stokbroodje!

Bron recept: ELLE eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten