zondag 28 april 2013

Koken met een koninklijk tintje! Rijntjes keukengeheimen.


Met de troonswissel in zicht kunnen we er niet omheen; niet alleen kleurt heel Nederland oranje, ook de keukens koken met oerhollandse trots. Rijntjes Keukengeheimen is geïnspireerd op het kookschrift van keukenmeid Rijntje Biljardt uit 1840. Zij kookte voor onder meer Koning Willem I en kroonprinses Anna Paulowna. Een keukenprinses die gerechten bereidde met een koninklijk tintje. 

Het verhaal is opgepakt door Lizet Kruyff en Judith Baehner. Zij hebben dit historische schrift nieuw leven ingeblazen. Lizet is culinair historicus en Judith is redacteur/stylist. Zij maakten een prachtig kookboek vol historische gerechten die naast erg lekker ook nog eens eenvoudig te bereiden zijn. 

Een boek geïnspireerd op koken in de 19de  eeuw met aandacht voor de verschillende seizoenen. Of het nu gaat over eend met ingelegde komkommers, gele erwtensoep met spek en worst, of een simpele griesmeelpudding, de auteurs weten te verrassen met deze lekkere recepten die worden vergezeld door prachtige beelden en nuttige achtergrondinformatie. Niet voor niets is er nu zo veel aandacht voor dit boek. En zeg nu zelf, deze cover met fijne illustraties wil je toch sowieso niet missen op je keukenplank?

2 opmerkingen:

  1. Veel plezier met het boek en lekker aan de slag met 19e eeuwse gerechten anno 2013. Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Judith! Ik zal mijn ervaringen hier delen, ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen