dinsdag 2 april 2013

Tijd voor groen: Oosterse wok bereid in een sinaasappelsaus


Even afkicken van pasen. Na al dat lekkers is het weer tijd voor wat groen! Drie weken geleden was ik in China. Het eetpatroon is daar compleet anders dan wij gewend zijn en precies dat maakt het nou juist zo leuk. Veel nieuwe dingen proberen! Brood wordt er niet genuttigd, wel veel groente en vleesgerechten. Voor diner én lunch. Ook wordt er veel thee gedronken. Best een gezond eetpatroon dus. Bovenstaand gerecht is geïnspireerd op de Chinese keuken. Snel en gezond, probeer het zelf! 

Gewokte kip met broccoli, sperziebonen en sinaasappel

Ingrediënten (4 personen)
- 30g boter
- 450g kipfilets, in dunner repen
- 3el sojasaus
- 350g broccoli, in kleine roosjes
- 200g sperziebonen, gehalveerd
- 3 bosuitjes, in schuine stukken gesneden
- 4tl maizena
- Sap van 2 sinaasappelen
- Paar blaadjes verse basilicum ter decoratie (optioneel)

Bereiding (15 + 10 minuten)
Verhit de boter in een wok of grote koekepan. Roerbak de kip met een scheutje sojasaus 5 minuten tot de kip bruin wordt. Roer de broccoli erdoor met de bonen en de helft van de bosui en roerbak ze in 3 minuten beetgaar (iets langer mag ook, even proberen tussendoor). Meng vervolgens de maizena met het sinaasappelsap en de resterende sojasaus. Schenk het mengsel in de pan en roerbak alles nog ca. 1 minuut tot de saus gebonden is. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met basilicum en de resterende bosui. 

Bron recept: Boek 'Eenvoudig en Gezond' van BBC.



1 opmerking:

  1. een makkelijk recept, gauw klaar en dan smullen maar

    BeantwoordenVerwijderen